Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

GYÓGYPEDAGÓGIAI INTÉZET

Utolsó módosítás: 2021. április 26.

Üdvözöljük a Gyógypedagógiai Intézet honlapján!

Az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Karán 2018. július 1-jén kezdte meg működését a Gyógypedagógia Tanszék, amely 2020. október 1-jével Gyógypedagógiai Intézetté alakult.
Fő feladatunk a gyógypedagógus-képzés koordinálása, magas színvonalú oktatás biztosítása, valamint gyógypedagógiai és fogyatékosságtudományi kutatások folytatása.

Egyetemünkön 2018. szeptemberében indult a gyógypedagógia alapképzési szak, logopédia és pszichopedagógia szakiránnyal. Nappali tagozaton csak az Egri Campuson folyik a képzés. Levelező tagozaton az egri Campus mellett, a Jászberényi Campus és a Sárospataki Comenius Campus is bekapcsolódott az oktatásba. Egerben logopédia és pszichopedagógia szakirányon, Jászberényben logopédia szakirányon, míg Sárospatakon pszichopedagógia szakirányon tanulhatnak levelező tagozatos hallgatóink. A logopédia szakirány felelőse Dr. Dávid Mária, a pszichopedagógia szakirány felelőse Dr. Ludányi Ágnes.

A hallgatókat felkészült oktatói gárda fogadja. A pszichológiai, társadalomtudományi, neveléstudományi, szakmódszertani, nyelvészeti területek oktatói mellett sokoldalúan képzett gyógypedagógusok tanítják diákjainkat.

A képzést a gyakorlati terephelyek szakemberei is erősítik. Külső szakmai gyakorlatra több mint 30 intézmény várja hallgatóinkat.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Karának Gyógypedagógiai Intézetében!

Dr. Dávid Mária
mb. intézetigazgató, főiskolai tanár
szakfelelős


< Vissza