Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Újraélesztésben elsők egyetemünk hallgatói

Utolsó módosítás: 2020. november 05.

Október 16. az Újraélesztés Világnapja

Az előző években, ezen a napon, több ezer fiatalnak tanították meg az újraélesztés helyes menetét a Heves megyei középiskolákban és az Eszterházy Károly Egyetemen a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt megyei önkéntesei az újraélesztési verseny keretén belül.

Idén a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy a megszokott módon tarthassák meg a versenyt, azonban a cél változatlan maradt: minél több emberhez eljuttatni a biztonságos újraélesztés helyes módját.

E cél érdekében hirdették meg a kisfilm-készítési versenyt. A közösségi médiában megjelenő hirdetéseknek köszönhetően, a verseny híre az ország több pontjára is eljutott, és országszerte fiatalokat csábított a kamera és ambu baba mellé.

Szakmailag és kivitelezésben is a legjobb pályaművet az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói készítették el, így 20.000,-Ft értékű ajándékcsomagban részesültek.

A hallgatók:
Veréb Zsófia (Biológia Bsc),
Endrész Anna Dominika (Sport és rekreációszervezés Bsc),
Kovács Cintia (Óvodapedagógus Bsc).

Szakmai vezetőjük Fürné Mosoni Anita, a Gyógypedagógiai Intézet mesteroktatója.

A Neumann János Gimnázium tanulói 15.000,-Ft, illetve a Győri Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági Technikum diákjai 10.000,-Ft értékű tárgyi jutalomban részesültek.

Bátran tanuljon mindenki tőlük!

Ezen a linken látható a „valódi" szituációt bemutató kisfilm: https://www.facebook.com/voroskereszthevesmegye/videos/1442425335952368/?t=193

 

 


< Vissza