Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Logopédia Európai Napjának második rendezvénye

Utolsó módosítás: 2020. március 10.

A Gyógypedagógia Tanszék szervezésében, 2020. március 06-án tudományos előadással és hallgatói önkéntes munkával ünnepeltük a Logopédia Európai Napját.

A rendezvényt Dr. Dávid Mária, tanszékvezető főiskolai tanár nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy hagyományteremtő kezdeményezésként tekinthetünk az ezévi rendezvényekre, és a tanszék a jövőben is évről évre csatlakozik a Logopédia Európai Napja rendezvénysorozathoz.

Az ünnepélyes megnyitót követően Kelemen Csaba, az Egri Gárdonyi Géza Színház színművésze varázsolta el a résztvevőket, a színpadi beszéd rejtelmeiről szóló bemutatójában.

A program tudományos előadását Prof. Dr. Tóth Gábor, a Sagami Női Egyetem (Japán) oktatója és logopédusa tartotta, „Kommunikáció-fejlesztés és beszédindítás egy szülőcsoportos korai fejlesztő program keretében" címmel. Az előadást élénk érdeklődéssel követték nyomon hallgatóink, az előadóhoz sok kérdés érkezett.

Délután a logopédus hallgatók csatlakoztak az Agria Plázában a Logopédia Európai Napja alkalmából megrendezett, „Értjük Egymást Alapítvány a beszédhibás gyermekekért" Nyílt Napi bemutatkozó rendezvényéhez.

Az Eger Televízió hírösszefoglalója itt megtekinthető.

Dr. Dávid Mária
tanszékvezető főiskolai tanár


< Vissza