Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Béres Mária tartott előadást hallgatóinknak

Utolsó módosítás: 2019. november 27.

2019. november 20-án Béres Mária, a Béres Mária Montessori-módszer megalkotója látogatott el a másodéves gyógypedagógus hallgatókhoz Egerbe.

Béres Mária Maria Montessori elveit követve alkotta meg saját módszerét, melyet ma már széles körben ismernek és elismernek.

A módszer alapelve a saját élmény alapú tanulás, mellyel a különböző kompetenciákat egyénileg fejleszti, differenciálja. A gyermek maga választhatja ki, mivel szeretne aznap foglalkozni. Béres Mária saját kezűleg készített eszközeit nyitott, könnyen elérhető polcokon tárolja, így a gyerekek könnyen hozzáférhetnek azokhoz, ezzel biztosítja a felfedezés lehetőségét. A tankönyveket sajátos módon használja, a szokásostól eltérő értékelési módot alkalmaz. Fontos részlet a módszerben az igény szerint strukturált környezet, melynek segítségével minden tanulói igény kielégíthető, senkinek nem kell kellemetlenül éreznie magát.

Pukánszky Professzor Úr a következőképp nyilatkozott tevékenységéről: "...Béres Mária tanárnő méltó követője és reformpedagógus munkatársa Maria Montessorinak..."

A jó hangulatú egy órás előadás során sok ötlettel, apró fortéllyal és motivációval gazdagodhattak a hallgatók.

A hírt küldte: Márkus Róbert Zsolt


< Vissza