Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Az együttlét öröme, a gyermeki jókedv ünnepe

Utolsó módosítás: 2019. május 30.

Címünk lehetne a mottója az Eszterházy Károly Egyetem által, idén első meghirdetett Integrált Gyermeknapi Majálisnak.

A Gyógypedagógia Tanszék szervezésében 2019. május 27-én, kari, oktatói és hallgatói összefogással valósult meg az Integrált Gyermeknapi program, amelyen hat meghívott intézményből 200 diák, illetve felnőtt, fogyatékkal élők vettek részt és adtak műsort. A meghívott intézmények egyúttal az újonnan induló gyógypedagógia szak gyakorlati képzésében is részt vesznek.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektorhelyettes személyes hangú köszöntőjében hívta fel a figyelmet arra, hogy gyermeknek lenni jó, még akkor is, ha fiatalon sokszor szeretnénk előretekerni az idő kerekét és mihamarabb önálló, felnőtt életet élni.

A legfontosabb, hogy a szívünkben megőrizzük a jókedvet és mosolyt, mert az átsegít a nehézségeken. Dr. Mogyorósi Zsolt, a Pedagógia Kar dékánhelyettese annak a reményének adott hangot, hogy a következő években még több közös rendezvénynek lehetünk közösen részesei.

A műsorfolyamban tanulásban akadályozott, értelmi fogyatékkal élő, illetve egészséges gyerekek mutatták be zenés, táncos produkcióikat. A másság elfogadásának üzenetét az Egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény keszekusza szivárványa tolmácsolta Döbrentei Ildikó: Merj más lenni című, átdolgozott meséjén keresztül. Az Istenmezejei Lakásotthon 11 lakója egy moldáv tánccal, Szabó Mirella, a Móra Ferenc Tagiskola diákja csodálatos énekhangjával kápráztatta el a nézőközönséget.

A mórások egy fergeteges zumba koreográfiával is készültek, és temperamentumos előadásukkal felpezsdítették a latin zene szerelmeseit. Az Arany János Iskola kis közössége hihetetlen koncentráltsággal előadott ritmusgyakorlatot mutatott be, úgynevezett sportpoharak előadásával. A Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény Andornaktályai Szociális Otthonának Varázscipők tánccsoportja pedig a „Fürge lábak" című tréfás produkcióval aratott hatalmas sikert!

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság 21. századi kollégája, Robot Rudi is bemutatkozott és a közlekedési szabályok megismertetése mellett táncra is perdült, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói pedig egy igazi szerkocsival érkeztek az Agria TISZK-hez, amit természetesen belülről is meg lehetett nézni.

A gyógypedagógus és közösségszervezés szakos hallgatók több kézműves lehetőséggel várták a gyerekeket: többek között karkötőt és tavaszi kopogtatót is készíthettek, de nem maradt el az oly kedvelt arcfestés sem!

A Vakok és Gyengénlátók Integráló Sportegyesületének tagjai pedig láthatatlan játékokkal szórakoztatták az érdeklődőket.

Írta: Valkóné Révai Renáta

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza